Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Υπάρχουν περιστέρια και ποντίκια μέσα στα νοσοκομεία

Δυστυχώς λόγω έλλειψης κονδυλίων η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται πια εκτός ελέγχου. Η υλικοτεχνική υποδομή διαλυμένη. Η κατάσταση ημέρα με την ημέρα θα χειροτερεύει.

Πιο αναλυτικά, τόσο οι επίσημες ανακοινώσεις των νοσοκομείων όσο και οι δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου παρουσιάζουν την σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στους νοσοκομειακούς χώρους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της Διευθύντριας Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης την οποία κοινοποιούμε. Σε ένα Νοσοκομείο που αυξήθηκε κατά πολύ η ζήτηση των υπηρεσιών λόγω των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι περισσότεροι εξ’ αυτών διαβιούν στο κέντρο φιλοξενίας τη Μόρια το οποίο θυμίζει μεσαιωνικές φυλακές.

Στην επιστολή της η Διευθύντρια ιατρός προς την 2η ΥΠΕ, την Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τις υπηρεσίες αναφέρει ότι οι ψυχικά πάσχοντες Νοσηλεύονται σε χώρο χειρότερο από στάβλο. Γράφει ότι εντός της κλινικής τρέχουν πάνω στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού τα απόβλητα των αποχετεύσεων, μολύνονται οι χώροι της κλινικής από τα ποντίκια, κ.α.
Ανεπαρκείς χώροι υγιεινής, ρήγματα στους τοίχους.
Τον χώρο αυτό, επισκέφθηκε ο Πολάκης αρχές Μαΐου 2018. Διαπίστωσε την τραγική κατάσταση και υποσχέθηκε την άμεση ανακαίνιση της κλινικής. Μέχρι τώρα τίποτα. Την ακαταλληλότητα της κλινικής ανέδειξε και η ΠΟΕΔΗΝ τον Ιούλιο του 2018. Δείτε φωτογραφίες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου ο Ερυθρός Σταυρός, έδωσε συνέντευξη και διέψευσε την ΠΟΕΔΗΝ για τα περιστέρια που ορμάνε στις Κλινικές και τρώνε το φαγητό των ασθενών. Δυστυχώς τον διαψεύδει η καθημερινότητα.
Τα περιστέρια συνεχίζουν να αλωνίζουν στις κλινικές του Νοσοκομείου παρά τις επιφανειακές παρεμβάσεις που έγιναν. Οι Νοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν.
Και μετά έχει το θράσος να μιλάει.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: pexels