Κατασχέθηκαν περισσότερα από 12.500 λαθραία πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου του  παρεμπορίου λαθραίων καπνικών προιόντων αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά  της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (21-12-2018) τρία (3) άτομα.

Πρόκειται για τρεις ομογενείς, ηλικίας 54, 53 και  43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί τελωνειακού κώδικα».

Ειδικότερα, ο 53χρονος, εντοπίσθηκε εντός εγκαταλελειμμένου Ι.Χ. Φορτηγού ιδιοκτησίας του, στην περιοχή της Νικόπολης, να προβαίνει στην πώληση συνολικά 2.160 αδασμολόγητων πακέτων τσιγάρων στους έτερους δράστες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, το οποίο ο 53χρονος χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης των τσιγάρων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος λαθραίων πακέτων τσιγάρα και συσκευασιών καπνού.

 

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (12.640) πακέτα τσιγάρα και (94) συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία καταβολής φόρου κατανάλωσης καπνού και λοιπών δασμών του Ελληνικού Δημοσίου,
  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και
  • Χρηματικό ποσό προερχόμενο από τις παράνομες αγοραπωλησίες

 

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.