Κατατέθηκε η τροπολογία για τις ασφαλιστικές εισφορές που θα καλύπτονται από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Για ποιο χρονικό διάστημα θα καλύπτονται και σε ποιο ποσοστό

Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά την κύρωση τροποποίησης της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών υγείας και την αεροδιακομιδή ασθενών, κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τις ασφαλιστικές εισφορές που θα καλύπτονται από τον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Σύμφωνα με την τροπολογία, οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων των οποίων οι επιχειρήσεις-εργοδότες έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβάλλονται από τον κρατικό μηχανισμό κατά ποσοστό 60% και για το χρονικό διάστημα από 15/6/2020 μέχρι 31/7/2020.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, στόχος της νέας ρύθμισης είναι η στήριξη των οικονομικών επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις και το ύψος της δαπάνης θα φθάσει στα 192 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα στη τροπολογία ορίζεται ότι «αναλαμβάνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες, κατ’ εξαίρεση για το χρονικό διάστημα από 15/6/2020 έως 31/7/2020, η καταβολή κατά ποσοστό 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr