Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε διχαστικά και τελειώνει διχαστικά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε διχαστικά με το σύνθημα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και τελειώνει διχαστικά με το «για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να βάλουμε κάποιον φυλακή»» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής και σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση Νοβάρτις. Ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ υπενθύμισε πως εδώ και καιρό έχει πει «ότι ο κυβέρνηση πηγαίνει σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα μίσους, λάσπης και εμφυλιοπολεμικών τσιτάτων» προσθέτοντας πως «είναι το τελευταίο καταφύγιο που της έχει απομείνει για να “μαζέψει” όσο μπορεί την ήττα που της επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός».

Όπως λέει, η ΝΔ έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, τονίζει όμως πως «αντί όμως να αποκαλυφθεί “ το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους”, όπως έλεγαν υπουργοί της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη σκευωρία όλων των εποχών. Με «κουκουλοφόρους» μάρτυρες κρέμασαν στα μανταλάκια έντιμους ανθρώπους, γιατί δε μπορούσαν να σηκώσουν πολιτικά το βάρος των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία.

Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα του δακρυσμένου πρώην πρωθυπουργού και κορυφαίου δικαστικού Παναγιώτη Πικραμμένου από το βήμα της Βουλής» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΟΒασίλης Κικίλιας χαρακτηρίζει επιβεβλημένη τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015, το οποίο χαρακτηρίζει καταστροφικό λέγοντας πως «η περίοδος των πρώτων έξι μηνών τραυμάτισε την οικονομία, διέλυσε τη κοινωνική συνοχή και είχε ως οδυνηρό τίμημα, την υπερφορολόγηση και τη διάλυση της μεσαίας τάξης. Έτσι θα αποδειχθεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε σχέδιο εξόδου από την κρίση, αλλά σχέδιο κατάληψης της εξουσίας» λέει χαρακτηριστικά.

«Η διεθνής κοινότητα, προφανώς και επιζητά να επιλύει διαφορές, με οποιοδήποτε κόστος. Κάθε χώρα όμως, διέπεται από ισχύ και συμφέρον. Εμείς δε δεχόμαστε το κόστος αυτό να το πληρώσει η Ελλάδα και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για αυτό το σκοπό. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εξουδετερωθούν όλες οι βλαπτικές συνέπειες της Συνθήκης των Πρεσπών. Και σας αναφέρω για παράδειγμα τα 10.000 μακεδονικά προϊόντα, την τύχη των οποίων θα αποφασίσει μια επιτροπή ευρωπαίων γραφειοκρατών», τόνισε με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο βουλευτής της ΝΔ, σχολίασε και τις δηλώσεις του υπουργού Αμύνης Ευάγγελου Αποστολάκη περί της πιθανότητας ατυχήματος στο Αιγαίο, λέγοντας πως «Όμως, υπουργός ‘Αμυνας δεν είσαι για να μεταφέρεις τις ανησυχίες σου δημοσίως. Είσαι για να εξασφαλίζεις, σε συνεργασία με τα επιτελεία, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και να προστατεύεις τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας με αποφασιστικότητα, σχέδιο και πυγμή».

«Από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θα δουν: Μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ σε καθημερινές περιπολίες. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασθέντες για κακουργήματα όπως και την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να μην αποτελεί άσυλο των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων. Το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι κοινωνικό αίτημα, δεν έχει αριστερό ή δεξιό πρόσημο» τονίζει ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, για τα περιστατικά ανομίας.