ΚΙΝΑΛ: Ζητά ονομαστική ψηφοφορία για τα επίμαχα άρθρα του μεταναστευτικού νομοσχεδίου

Ονομαστική ψηφοφορία για τις κατά παρέκκλιση συμβάσεις και τις αθρόες προσλήψεις μετακλητών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ζητάει το Κίνημα Αλλαγής.

Διαβάστε τη δήλωση του ειδικού αγορητή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη για την ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου:

«Επί μία εβδομάδα, με το πλέον επίσημο και θεσμικό τρόπο, το Κίνημα Αλλαγής ανέδειξε στη Βουλή πως το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής:

  • διαιωνίζει τη διαφθορά και την αδιαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις για το μεταναστευτικό,
  • συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να αγνοεί τους δημοσίους υπαλλήλους και να διοικεί με τους γνωστούς κομματικούς “μετακλητούς”,
  • προάγει και επιβραβεύει μία φιλοσοφία “κατά παρέκκλιση” διοίκησης, υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια διοικητικής μεταρρύθμισης

Απέναντι σε αυτήν τη δομημένη κριτική, ακούσαμε μισόλογα από την κυβέρνηση, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση έπαθε αφωνία. Λογικό, αφού το φαύλο καθεστώς των απευθείας αναθέσεων που έχει δηλητηριάσει τον δημόσιο διάλογο γύρω από το προσφυγικό/μεταναστευτικό, έχει την υπογραφή και των δύο τους.

Τα ψέματα όμως κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει και τα επόμενα χρόνια να διαχειριστεί την τεράστια πρόκληση του προσφυγικού με διαφάνεια, σοβαρότητα και σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας.

Το νομοσχέδιο έχει και άλλα τρωτά σημεία, τα οποία ενδεχομένως αποτελούν αντικείμενο μιας εύλογης πολιτικής διαφωνίας. Η διαφάνεια όμως και η αξιοκρατία στο δημόσιο, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες και αποτελούν διαχρονικά τον πυρήνα της πολιτικής ταυτότητας της παράταξής μας.

Για το λόγο αυτό, το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ήδη τροπολογία για την κατάργηση υφιστάμενων «κατά παρέκκλιση» διατάξεων που υποθάλπτουν την αδιαφάνεια στο προσφυγικό και αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα 52, 53, 54, 55, 56, 58 και 59.

Καλούμε ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα την κυβέρνηση να αποσύρει τα επίμαχα άρθρα.»