ΚΙΝΑΛ: Το «φρένο» στο φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ και η στάση στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

«Φρένο» στην έντονη πολιτική προσέγγιση που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας προς το Κίνημα Αλλαγής βάζει το κόμμα της Φώφης Γεννηματά.

Έτσι, παρά την επίταση του πολιτικού «φλέρτ» από την αξιωματική αντιπολίτευση, το Κίνημα Αλλαγής, παραμένει σταθερό, στην αυτόνομη πορεία του. Αυτό ήταν και το μήνυμα της Χαράς Κεφαλίδου στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Καλά κάνει και σκέφτεται με ποιο τρόπο θα επιβιώσει ένα κόμμα που αφού έχασε την εξουσία, έχασε τον βηματισμό του. Υπάρχουν εμφύλιοι σπαραγμοί και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τριχοτομηθεί. Όμως το ταγκό θέλει δύο. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει τους συντρόφους τους, την κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά και όσα έλεγε χθες, για να επιβιώσει» σχολίασε η τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Δράμας.

Προσέθεσε, δε, ότι το ΚΙΝΑΛ «αρνήθηκε πολλές φορές τις προτάσεις προσέγγισης. Η απελπισία όμως που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ τον κάνει να πιστεύει ότι η επιμονή θα φέρει αποτέλεσμα».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, εξήγησε, ότι οι ενστάσεις του κόμματός της έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο υλοποίησης του νομοσχεδίου.

«Εμείς περιμέναμε να πιάσει η κ. Κεραμέως το νήμα από το 2010. Δεν μπορεί να χτίζει κανείς πάνω στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, της ήσσονος προσπάθειας, που ήρθε και διέλυσε το δημόσιο σχολείο» υπογράμμισε, κάνοντας λόγο ότι «το νομοσχέδιο μένει στους τίτλους και η υλοποίησή του παραπέμπεται σε υπουργικούς αποφάσεις».

Εν τούτοις, σημείωσε, ότι οι αλλαγές στην Παιδεία δύναται να προχωρήσουν μόνο με συναινέσεις.

πηγή: www.in.gr