Κλείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως λόγω χιονιά

Η Θεσσαλονίκη «ντύθηκε» ξανά στα λευκά και τα σχολεία αναστέλλουν την λειτουργία τους εκτάκτως. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιδήμαρχος Παιδείας Α. Μπαρμπουνάκης, δήλωσε πως οι διευθυντές των σχολείων ειδοποιούν τους γονείς προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους, σε όλες τις βαθμίδες.

Επίσης στους δήμους Θέρμης, Νεάπολης – Συκεών, Δέλτα, Παύλου Μελά και Κορδελιού – Ευόσμου, οι σχολικές μονάδες θα κλείσουν έπειτα από αποφάσεις των αρμοδίων. Ενώ δεν λειτουργούν ήδη τα σχολεία στους δήμους Χαλκηδόνας, Βόλβης, Θερμαϊκού, Λαγκαδα και Ωραιόκαστρου.

Δήμος Θεσσαλονίκης: «Λόγω της έντονης χιονόπτωσης που παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης θα αναστείλουν για σήμερα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, τη λειτουργία τους.
Παρακαλούνται οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων να ενημερώσουν τους γονείς, ούτως ώστε να φροντίσουν για την αποχώρηση των μαθητών. Για τις περιπτώσεις, ωστόσο, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για τη φύλαξη των παιδιών, μέχρι να μπορέσουν οι γονείς να τα παραλάβουν από το σχολείο».

Δήμος Βόλβης: «Ο Δήμος Βόλβης ανακοινώνει ότι λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί».

Δήμος Παύλου Μελά: «Λόγω της έντονης χιονόπτωσης που ξεκίνησε μετά τις 08.30, αποφασίστηκε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 09.00, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι διευθύνσεις των σχολείων ειδοποιούν τους γονείς για τη συγκεκριμένη απόφαση».

Δήμος Καλαμαρίας: «Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης αφού προηγουμένως επικοινώνησε με τις σχολικές μονάδες του Δήμου, προκειμένου να γίνει κοινωνός των ειδικών συνθηκών που επικρατούν λόγω της χιονόπτωσης, αποφάσισε την ματαίωση-εκτέλεση των μαθημάτων  σε όλα τα σχολεία Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στα σχολεία για να φυλάξουν τα παιδιά έως ότου παραληφθούν από τους γονείς».