Κορδελιό: Αλλοδαποί έκαναν… κατάληψη σε πάρκο – Οργισμένοι οι κάτοικοι

Την απομάκρυνση των εκατοντάδων αλλοδαπών που εδώ και περίπου δύο μήνες έχουν εγκατασταθεί στο πάρκο επί των οδών Μ. Αλεξάνδρου με Κατσαντώνη απέναντι από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης στο Ελευθέριο Κορδελιό, αναμένοντας την έκδοση εγγράφων τους, ζητούν ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι κάτοικοι δηλώνουν ανάστατοι από την παρουσία των μεταναστών, οι οποίοι έχουν κάνει κατάληψη του πάρκου, έχοντας αποθέσει χαρτόνια όπου ξαπλώνουν και κοιμούνται, ενώ για την κάλυψη των αναγκών τους έχουν καταστήσει την περιοχή δημόσιο αποχωρητήριο.
Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων δημοτών βρέθηκε χτες το πρωί ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, τονίζοντας πως ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος.

“Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία και τους φόβους των συμπολιτών μας και ως δημοτική αρχή βρισκόμαστε στο πλευρό τους, καθώς η περιοχή έχει καταστεί εστία μόλυνσης. Με δεδομένο ότι η παραμονή των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που αναγκάζονται να διαμένουν δίχως τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής στο χώρο του πάρκου, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ζητήσαμε από τις αστυνομικές αρχές – αίτημα που έγινε αποδεκτό- η διαδικασία έκδοσης των εγγράφων για τους αλλοδαπούς να μην πραγματοποιείται πλέον από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης στο Ελευθέριο Κορδελιό, ώστε να αποκατασταθεί η ευρυθμία στην περιοχή” τόνισε ο κ. Σούλας.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κατά την παρουσία του στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης στο Ελευθέριο Κορδελιό απέσπασε τη δέσμευση πως τις επόμενες ημέρες το πρόβλημα της κατάληψης του πάρκου από αλλοδαπούς θα εκτονωθεί, καθώς θα σταματήσει από το εν λόγω Τμήμα η έκδοση εγγράφων.

Ωστόσο όπως διαβεβαίωσε ο κ. Σούλας, μέχρι και την απομάκρυνση των αλλοδαπών από το πάρκο επί των οδών Μ. Αλεξάνδρου με Κατσαντώνη, ο Δήμος θα ενισχύσει τον ηλεκτροφωτισμό ενώ θα αυξήσει και την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στην περιοχή.