Κοροναϊός : Η «ακτινογραφία» των κρουσμάτων στην Ελλάδα – Από ποιες χώρες έρχονται τα εισαγόμενα

Public health workers collect swab sample from travellers to test for the COVID-19 coronavirus at the Promachonas - Kulata border checkpoint of Greek-Bulgarian borders on June 24, 2020. / Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό στον συνοριακό σταθμό Προμαχώνα - Κούλατα, στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας, 24 Ιουνίου 2020.

Ενεργό αυτή τη στιγμή παραμένει το 1/3 των συνολικών κρουσμάτων κοροναϊού που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αποτυπώνοντας την εικόνα της επιδημίας στην Ελλάδα από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου, σε σύνολο 7.075 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, τα 2.502 είναι σήμερα ενεργά. Παράλληλα, από όσους νόσησαν, οι 3.139 ανάρρωσαν κατ’ οίκον, ενώ 1.206 νοσηλεύτηκαν και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Από που έρχονται τα εισαγόμενα κρούσματα

Σε ό,τι αφορά στα εισερχόμενα κρούσματα, από την 1η Ιουλίου που άνοιξαν τα σύνορα για να υποδεχτεί η χώρα τους πρώτους τουρίστες έως και την 16η Αυγούστου, έχουν εισέλθει στην Ελλάδα σχεδόν 2,6 εκατ. άτομα, εκ των οποίων μόλις 615 βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό.

Από αυτά τα 233 είναι ενεργά, τα 303 επέστρεψαν στη χώρα προέλευσης και 79 μη ενεργά παραμένουν στη χώρα μας.

Οι πέντε πρώτες χώρες προέλευσης των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Αλβανία και η Σουηδία.

Δείτε  τα στατιστικά στοιχεία: