Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα – Lockdown στην Θεσσαλονίκη

Ποια μέτρα αποφασίζει η κυβέρνηση άμεσα - Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας #newn #covid19

Νέα δύσκολα και αυστηρότερα μέτρα παίρνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας σαν ύστατη προσπάθεια πριν το καθολικό lockdown!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «ethnos.gr» αναμένεται νέα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ή τις 22:00 ενώ έρχεται lockdown στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά τα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θα γίνει είτε από τις 21:00 είτε από τις 22:00 και θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα αποφασιστεί να κλείσουν τα καταστήματα εστίασης.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές που είναι σε lockdown, κι αυτό είναι κάτι που ισχύει μέχρι τώρα ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας εκτός νομού στις «πορτοκαλί» περιοχές.
  • Ευπαθείς ομάδες: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών και γι’ αυτό οι ειδικοί συστήνουν μια σειρά μέτρων, όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμεί για την ώρα η κυβέρνηση. 
  • Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα: Αμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown σε αυτές τις περιοχές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.
  • Το lockdown στην Αττική είναι κάτι που δεν φαίνεται να έρχεται για την ώρα, καθώς στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 η Αττική.