Κορονοϊός: «Λουκέτο» σε δύο καταστήματα στην Θεσσαλονίκη!

Πρωταγωνιστεί αρνητικά η πόλη #Covid19 #κορονοιος #κορωνοιος #Θεσσαλονικη

Νέο… λουκέτο έβαλαν οι αρχές σε δύο καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, λόγω υπεράριθμων πελατών.

Για ακόμη μία φορά, η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί αρνητικά στους ελέγχους των αρχών, καθώς τα δύο από τα 3 καταστήματα τα οποία κλείνουν βρίσκονται στην πόλη.

Επιπλέον, επιβλήθηκαν 243 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από πολίτες, με τα 46 από αυτά να εντοπίζονται στην Θεσσαλονίκη η οποία τερμάτισε… δεύτερη στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από την Στερεά Ελλάδα (55).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (13.006) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(3) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (2) καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (858) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (71) άτομα.

(243) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:
(55) στη Στερεά Ελλάδα,
(46) στη Θεσσαλονίκη,
(25) στην Κεντρική Μακεδονία,
(23) στο Βόρειο Αιγαίο,
(18) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(17) στα Ιόνια Νησιά,
(16) στην Ήπειρο,
(11) στη Θεσσαλία,
(8) στην Κρήτη,
(8) στη Δυτική Μακεδονία,
(6) στη Δυτική Ελλάδα,
(4) στην Αττική,
(4) στην Πελοπόννησο και
(2) στο Νότιο Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (20.948) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (20.932) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.