Κορονοϊός: Πάνω από 1000 κρούσματα θα ανακοινώσει ίσως και σήμερα ο ΕΟΔΥ!

ΣΟΚ με τον νέο αριθμό κρουσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθεί #newn #εοδυ #κρουσματα

Σε ερώτηση πότε μπορεί η χώρα να μας να σπάσει το φράγμα των 1000 ημερησίων κρουσμάτων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμενέας απάντησε πως μπορεί να γίνει ακόμα και σήμερα.

Συγκεκριμένα, στον «Realfm 97,8 υποστήριξε τα εξής: «το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900 κρούσματα, αλλά μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό, δηλαδή πάνω από 1.000 κρούσματα» ενώ υπογράμμισε πως αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και σήμερα.

Επίσης σημείωσε: «έχουμε φτάσει να κάνουμε μέχρι και 25.000 τεστ την ημέρα σε όλη τη χώρα και στοχευμένα και γενικά. Γίνονται τα τεστ για να εντοπίσουμε τους ασθενείς και να τους απομονώσουμε, ώστε τελικά να υπάρχει περιορισμός στη διασπορά της νόσου».

Για την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη: «η Θεσσαλονίκη έχει μια πολύ μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα, έχουμε τα Γιάννενα, τις Σέρρες, την Καστοριά. Είναι πολλές οι περιοχές και οι καινούργιες περιοχές που μπορεί να δούμε το επόμενο διάστημα να μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό».