Άλλωστε ο φόβος των Aρχών από την πρώτη στιγμή ήταν όταν θα φθάσουν οι ξένοι τουρίστες στη χώρα μας και θα μοιραστούν στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πώς θα ελέγχονται αν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον ιό.
Γι’ αυτό και επελέγη η λύση της αγοράς νέων συστημάτων για PCR εξέταση που δείχνει πιθανή ενεργή λοίμωξη από κορονοϊό. Εξάλλου, η μεταφορά δειγμάτων στις μεγάλες πόλεις θα ήταν μία χρονοβόρος διαδικασία που θα δημιουργούσε πρόβλημα στη διαχείριση των πιθανών κρουσμάτων.
Μέχρι στιγμής, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr, βέβαιη ότι θα αποκτήσει το νέο σύστημα για τα τεστ είναι η Πάρος και, πιθανώς, και η Μύκονος λόγω του αναμενόμενου μεγάλου κύματος επισκεπτών, ενώ μέχρι στιγμής οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε άλλες Μονάδες Υγείας.
Ταυτόχρονα, ξεκινά σύντομα η διαδικασία για την αγορά των συστημάτων για την πραγματοποίηση των τεστ, αλλά και η διαπραγμάτευση των τιμών, ενώ θα επιλεγούν μηχανήματα που να μπορούν σχετικά εύκολα να μεταφερθούν στα νησιά.
Πηγή: Ethnos.gr