Κοτζιάς και Ιερώνυμος «φρενάρουν» το Μαξίμου

Κοτζιάς και Εκκλησία «πληγώνουν» την κυβέρνηση σε μία στιγμή που το Μαξίμου ήθελε να προχωρήσει μπροστά αλλάζοντας ατζέντα τονίζοντας τα μέτρα φοροελαφρύνσεων που θα έρθουν εντός του μήνα στην Βουλή.

Η μήνυση Κοτζιά έφερε παγωμάρα στο Μαξίμου. Λίγο αργότερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν όσα περιγράφει ο πρώην υπουργός στη μηνυτήρια αναφορά.

Στο μέτωπο της συνταγματικής αναθεώρησης οι δηλώσεις Ιερώνυμου έφεραν «σύννεφα» στις σχέσεις της εκκλησίας με την κυβέρνηση. Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε διευκρινήσεις για την «ουδετερότητα» του ελληνικού κράτους και αυτό δυσκολεύει τις συζητήσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Παρά τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ανοίξει μέτωπο με την εκκλησία για το συγκεκριμένο ζήτημα, γνωρίζοντας ότι ο κυβερνητικός του εταίρος θα αντιδράσει μετά και την δεδομένη αντίθεσή του και στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi