Κρήτη: Κλείνουν κρεβάτια στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ λόγω…έλλειψης προσωπικού

Μείον ένα κρεβάτι η ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου λόγω απόλυσης 5 εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ και οι βάρδιες πλέον δεν βγαίνουν.Σύμφωνα με τις καταγγελίες των νοσηλευτών, η υπηρεσία χρωστά στους εργαζόμενους 520 ημέρες άδειας και για να δοθούν θα πρέπει να «κλείσει» άλλο ένα κρεβάτι.

Η κατάσταση όπως τονίζουν βρίσκεται κάτω από το όριο… ασφαλείας. Η ίδια κατάσταση και σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου.

Στην Οφθαλμολογική και ΩΡΛ υπάρχει ένας μόνο νοσηλευτής! Δηλαδή για δύο κλινικές σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο ένας μόνο νοσηλευτής εξυπηρετεί τους ασθενείς και των δύο αυτών κλινικών!

Στην Ουρολογική γίνονται διπλοβάρδιες ενώ τα εξωτερικά ιατρεία γίνονται στην κλινική.

Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων του ΠαΓΝΗ

«Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων πραγματοποίησε σύσκεψη νοσηλευτικού κλάδου με εργαζόμενους και προϊστάμενους κλινικών που η υποστελέχωση τους βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλείας. Συγκεκριμένα:

Στις κλινικές της Οφθαλμολογικής και ΩΡΛ είναι απαράδεκτο τη νυχτερινή βάρδια να κάνει κάθε φορά νοσηλευτής από διαφορετική κλινική, σε μέρα μη εφημερίας να υπάρχει νοσηλευτής ορόφου (δηλαδή για δύο κλινικές), σε μέρα εφημερίας τα επείγοντα να εξετάζονται στην κλινική και όχι στο ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Στη ΜΕΘ με την απόλυση των 5 εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ θα κλείσει κρεβάτι εντατικής, φυσικοθεραπευτής δεν υπάρχει το απόγευμα, παραμένουν ήδη 3 κρεβάτια κλειστά, οι βοηθοί θαλάμου εργάζονται 16 ώρες, χρωστά η υπηρεσία 520 μέρες άδεια που για να δοθούν πρέπει να μειωθεί επιπλέον η στελέχωση και να κλείσει κρεβάτι.
Στην Ουρολογική γίνονται διπλοβάρδιες λόγω των αναρρωτικών αδειών. Έχει γίνει καθεστώς τα εξωτερικά ιατρεία να γίνονται στην κλινική επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το λιγοστό προσωπικό.

Αντίστοιχα προβλήματα βιώνουν και οι εργαζόμενοι στην Παιδιατρική.

Αποφασίσαμε να ζητήσουμε ΑΜΕΣΑ συνάντηση με τον διοικητή του ΠαΓΝΗ και την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
Η παρέμβαση μας πρέπει να είναι οργανωμένη, κόντρα στην προσπάθεια καλλιέργειας εφησυχασμού και μειωμένων απαιτήσεων από τις διοικήσεις ΠαΓΝΗ-ΥΠΕ που επιδιώκουν να παρουσιάσουν μια μαγική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο,.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ασφαλή και επαρκή στελέχωση με μόνιμο προσωπικό.
Απαιτούμε να δίνονται τα 2 ρεπό εντός της εβδομάδας να σταματήσουν οι καθημερινές μετακινήσεις και να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.»

Πηγή: cretapost.gr