Κ. Ζέρβας: «Δεν ήρθαμε για να διχάσουμε την πόλη» – Νοτοπούλου: «Δεν είστε εκπρόσωπος των εργολάβων αλλά δήμαρχος της Θεσσαλονίκης»

δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

«Δεν ήρθαμε για να διχάσουμε την πόλη», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε πως «δεν μηδενίζουμε το έργο κανενός. Δεν είμαστε οπαδοί του «παραλάβαμε καμένη γη» όμως ούτε η «αγιοποίηση των πάντων» ωφελεί την πόλη», στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με τη νέα του σύνθεση.

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «η πόλη πρέπει να πάει μπροστά, να μη χάσει καμία ευκαιρία. Πρέπει να αφήσει πίσω της όλα όσα την έχουν πληγώσει, όλα όσα την έχουν καθηλώσει, όλα όσα την οδήγησαν σε ήττες και χαμένες ευκαιρίες», ενώ σε κάποιο άλλο σημείο είπε για τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης: «και Μετρό και νέος βιώσιμος ΟΑΣΘ, και ανάπλαση της ΔΕΘ και ανάπλαση του γηπέδου του ΠΑΟΚ και ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου».

Την κριτική της άσκησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο δήμαρχος αντί να υπερασπιστεί σθεναρά την πόλη και τα συμφέροντά της επιχαίρει τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη σαν να ήταν βουλευτής της ΝΔ» για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου.

«Να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για το κοινό καλό και το συμφέρον της πόλης. Να ολοκληρωθεί η μελέτη in situ, να μη δοθεί καμία παράταση για το έργο του Μετρό και να σωθούν τα αρχαία ως πολιτιστική κληρονομιά» τόνισε η κ. Νοτοπούλου, ενώ πρόσθεσε απευθυνόμενη προς τον κ.Ζέρβα: «Οφείλετε να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε εκπρόσωπος των εργολάβων αλλά δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και να σταθεί στο ύψος του ρόλου του».

Ο δήμαρχος απάντησε στην κ.Νοτοπούλου, επίσης σε υψηλούς τόνους. «Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος σε αυτή την αίθουσα και στην πόλη που να ασχολήθηκε τόσο όσο εγώ με το θέμα του Μετρό. Κάποιοι, μίλησαν για Ελγιν. Αυτοί που κάνουν τους χαρακτηρισμούς δεν ξέρω εάν το 2013 είχαν ασχοληθεί με το ζήτημα. Αλλά κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Εδώ δεν είναι Βουλή, εδώ φροντίζουμε για το καλό της πόλης», είπε ο κ.Ζέρβας και ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να εκφράσουν απόψεις για το Μετρό.
«Για να έχουμε και αρχαία και μετρό. Και σύντομα και οικονομικά. Και χωρίς κλειστά μαγαζιά», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ