Κ. Ζέρβας: «Καλυμμένες κατά 28% οι μονάδες covid στην Θεσσαλονίκη»

Τι είπε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας για τα νέα αστικά του ΟΑΣΘ που έρχονται μέσα στον Οκτώβριο αλλά και την κατάσταση με τον κορονοϊό. #newn #Ζερβας #Thessaloniki

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Status 107,7» μίλησε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας για την κατάσταση με τον κορονοϊό αλλά και τον ΟΑΣΘ!

Σχετικά με την κατάσταση που βρίσκεται η πόλη αναφορικά με την πανδημία: «Όταν οι αριθμοί που δόθηκαν τις τελευταίες μέρες είναι ότι ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη είναι τα 28 έτη, και περίπου ο 1 στους 2 που έχουν προσβληθεί είναι μέχρι 29 ετών, σημαίνει ότι αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό τους νέους».

Ενώ συνέχισε: «Πλέον ξέρετε, η διάγνωση έγινε και χθες, γύρισε ένας μεγάλος αριθμός των φοιτητών, όχι βέβαια όλοι, γύρω στους 20 με 25 χιλιάδες φοιτητές, λίγο με την ανεμελιά τους, λίγο με την φρεσκάδα τους, λίγο με το ότι εμένα δε με αφορά, όταν είσαι νέος, και προφανώς σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν κινδυνεύει ο νέος, κινδυνεύουν όσοι είναι δίπλα του. Πρέπει να υπάρχει η ίδια προσοχή από όλους».

Σχετικά με την κατάσταση των νοσοκομείων της πόλης: «Αυτήν την στιγμή η εικόνα είναι αρκετά καλή, – είναι καλυμμένες οι μονάδες Covid κατά 28%». Επισήμανε ότι υπάρχει επάρκεια όμως πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση καθώς τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν.

Τέλος, αναφορικά με τον ΟΑΣΘ τόνισε πως ο οργανισμός αναμένεται να ενισχυθεί κατά 100 λεωφορεία μέσα στον Νοέμβριο.