Κ. Ζέρβας: «Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, η μάσκα είναι το αντίδοτο στον κορονοϊό»

Το μήνυμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης #newn #thessaloniki #zervas

«Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, το ‘εμβόλιό’ μας απέναντι στον κορωνοϊό είναι η μάσκα», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, συμμετέχοντας σήμερα το πρωί σε εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο «#εμβολιάΖΩ_με_μάσκα».

Φορώντας τη μάσκα του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ακολούθησε την ομάδα των γιατρών στη διαδρομή γρήγορου βαδίσματος που πραγματοποίησαν από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι και τις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου, στη νέα παραλία.

Μάλιστα στον τερματισμό της διαδρομής των περίπου δύο χιλιομέτρων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, ως πνευμονολόγος, με τη χρήση οξύμετρου μέτρησε στους συμμετέχοντες τον κορεσμό της αιμοσφαιρίνης του αίματος σε οξυγόνο και τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα, διαπιστώνοντας ότι όλες οι μετρήσεις ήταν απολύτως φυσιολογικές.

«Το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη τα πάει καλά στη διαχείριση της πανδημίας δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε. Υπάρχουν πολλών ειδών μάσκες -σε χρώματα, σε μεγέθη, σε ποιότητες- υπάρχει μια μάσκα για τον καθένα μας. Επομένως, ας τη φορούμε όλοι κι ας τηρούμε τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής συμπεριφοράς», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.