Κ. Ζέρβας: «Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις»

Το μήνυμα του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης #newn #ζερβας #θεσσαλονικη

Μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και με αναφορά στο ένδοξο παρελθόν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα στα πλαίσια του εορτασμού του πολιούχου της πόλης αλλά και της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Όσα τόνισε μετά την δοξολογία έξω από τον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου:

«Σήμερα η Θεσσαλονίκη γιορτάζει. Σήμερα η Ελλάδα γιορτάζει. Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον Πολιούχο και προστάτη της όλους αυτούς τους αιώνες Άγιο Δημήτριο. Γιορτάζει όμως και εκείνη τη μέρα που τα ελληνικά στρατεύματα την απελευθέρωσαν, αλλάζοντας μια σελίδα, αλλάζοντας την ιστορία στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, στην Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο.

Σε αυτά τα εκατό χρόνια της ελευθερίας της Θεσσαλονίκης, οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν, έδωσαν σημαντικούς και δύσκολους αγώνες, έδωσαν νικηφόρους αγώνες. Σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, εσωτερικές και εξωτερικές. Θα φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, θα συμβάλουμε κι εμείς στη μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης μας. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Χρόνια πολλά στην πόλη μας».