Κ. Μητσοτάκης: «Ευκαιρίες, δουλειές, ευημερία για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας»

Κυρ.-Μητσοτάκης-Συνεδρίαση

«Βάζουμε τον πήχη στη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία συνδυάζει ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν με την προστασία του περιβάλλοντος, με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με τη σύνδεση με τον αγροδιατροφικό τομέα, κι όλα αυτά μέσα από μια λογική, να γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμο στην προστασία του περιβάλλοντος. Εκεί πρέπει να μπει ο πήχης, για την πατρίδα μας και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με θέμα: «Οι μεγάλες επενδύσεις ως καταλύτης για ανάπτυξη και καλές δουλειές για όλους – το παράδειγμα της Costa Navarino στη Μεσσηνία».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως το παράδειγμα του Costa Navarino συνδέεται με πολλές ψηφίδες και προσωπικές ιστορίες οι οποίες συνθέτουν κάτι ευρύτερο που αποτελεί και τον κεντρικό στόχο της κυβέρνησης: «ευκαιρίες, δουλειές, ευημερία για κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Μακάρι η σημαντική αυτή η επένδυση να αποτελέσει φάρο και οδηγό. Η κυβέρνηση μας στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα μέσα από ένα σημαντικό πλέγμα παρεμβάσεων. Μείωση της φορολογίας, απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών αλλά και την ενεργό συνεργασία με την τοπική και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη κάθε επενδυτική πρωτοβουλία, να συνομιλεί, να συνεργάζεται με την τοπική κοινωνία και με την τοπική οικονομία. «Δεν μιλάμε για επενδύσεις που δημιουργούν κλειστά οικοσυστήματα ευημερίας. Μιλάμε για δίκτυα τα οποία διαχέουν τον πλούτο σε επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους πολύ πέρα από τα όρια της συγκεκριμένης επένδυσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.