Λήστεψαν κατάστημα και μετά απολύμαναν τα χέρια τους! (Vid)

Οι ληστείες στην εποχή της πανδημίας έχουν αποκτήσει, πλέον, επιπλέον... ανάγκες

Μία σοκαριστική αποκάλυψη έρχεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Επειτα από επιχείρηση συνελήφθησαν δυο ανήλικοι, οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των καταστηματαρχών σε περιοχές των Νοτίων προαστίων, καθώς είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες διαρρήξεις, αρπάζοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές.

Πρόκειται για έναν 14χρονο κι έναν 16χρονο, οι οποίοι μάλιστα για να φτάνουν στα καταστήματα που είχαν βάλει στο μάτι, έκλεβαν μοτοσυκλέτες επίσης από γειτονιές των Νοτίων Προαστίων.

Εκτός από τους δυο συλληφθέντες, οι έμπειροι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφεραν να ταυτοποιήσουν κι εναν επίσης ανήλικο συνεργό τους 16 ετών, οποίος και αναζητείται.

Το πλέον σοκαριστικό στην υπόθεση είναι το γεγονός πως και οι δυο ανήλικοι που συνελήφθησαν είναι παλιοί γνώριμοι των Αστυνομικών Αρχών, καθώς έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, οι δυο ανήλικοι κυκλοφορούσαν νυχτερινές ώρες με κλεμμένες μοτοσυκλέτες και εντόπιζαν τα καταστήματα για τις διαρρήξεις που ήθελαν να πραγματοποιήσουν.

Στην περίπτωση που δεν ήταν δυνατόν να διαρρήξουν την πόρτα του καταστήματος, έσπαγαν τις βιτρίνες ή τους υαλοπίνακες της εισόδου με τα καπάκια από τα ρολόγια ύδρευσης προκαλώντας έτσι επιπλέον ζημιά στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

Οπως φαίνεται και από τα αποκλειστικά βίντεο του newsit.gr, οι δυο “άγουροι” διαρρήκτες μπαίνουν στα καταστήματα χωρίς να φοβούνται αν τους καταγράφει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Μόνον ο ένας κάποιες στιγμές προσπαθεί με την μπλούζα του να κρύψει το πρόσωπο του, σε αντίθεση με τον συνεργό του οποίος δεν πτοείται από τις κάμερες.