«Λουκέτο» σε 3 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Λόγω μη τήρησης των μέτρων #covid19 #thessaloniki #newn

“Λουκέτο” μπήκε σε τρία καταστήματα της Θεσσαλονίκης, για μη τήρηση των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων καθώς κι ένα εξ’ αυτών, την τήρηση του ωραρίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.831 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• 8 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 3 καταστήματα από τα οποία δύο στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Πελοπόννησο.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 811 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 68 άτομα.

• 2 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες, από τις οποίες μία στη Θεσσαλονίκη και μία στην Ήπειρο.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 158 σχετικές παραβάσεις.

• 4 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 216 σχετικές παραβάσεις.

• 278 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

o (56) στην Ήπειρο,
o (48) στην Κεντρική Μακεδονία,
o (40) στη Στερεά Ελλάδα,
o (36) στη Θεσσαλονίκη,
o (18) στο Βόρειο Αιγαίο,
o (14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
o (14) στην Αττική,
o (14) στα Ιόνια Νησιά,
o (13) στο Νότιο Αιγαίο,
o (10) στην Κρήτη,
o (9) στη Δυτική Ελλάδα,
o (3) στη Θεσσαλία,
o (2) στην Πελοπόννησο και
o (1) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 19.685 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 19.669 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 16 των 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.