Λυκουρέζος: «Δεν ξέρουμε πότε οι Αλβανοί θα παραδώσουν τη σορό του Κατσίφα»

Ο Ανδρέας Λυκουρέζος, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Δεν νομίζω ότι η παράταση της παραμονής της σορού και του νεκρού Κατσίφα στα Τίρανα στο νεκροτομείο προσθέτει ή συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία».

Παρά το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είναι εδώ και δέκα μέρες νεκρός, η σορός του παραμένει ακόμη στα χέρια των Αλβανικών Αρχών.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως η εισαγγελία έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας για παράδοση της σορού χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το πότε θα γίνει αυτό.

Ο κ. Λυκουρέζος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε σχετικά με την καθυστέρηση της επιστροφής της σορού από τις Αλβανικές Αρχές, πως η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται «προφορικά» ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και «αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία».

«Ομολογώ αυτό για μένα είναι ανεξήγητο και περίεργο το ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η έρευνα», τονίζει και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση δέκα ημέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού. Γιατί δεν νομίζω ότι η παράταση της παραμονής της σορού και του νεκρού Κατσίφα στα Τίρανα στο νεκροτομείο προσθέτει ή συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία».

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi