Μέλος σπείρας ληστών ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε από Πακιστανούς στην Νίκαια: Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Νέα δεδομένα ήρθαν σήμερα στην επιφάνεια αναφορικά με την υπόθεση του αστυνομικού που κρατήθηκε και ξυλοκοπήθηκε σε διαμέρισμα στη Νίκαια από Πακιστανούς.

Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αστυνομικός να αποτελεί ακόμη και μέλος σπείρας η οποία μετείχε σε διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Μάλιστα, η αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει σε άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού του απορρήτου προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση.

Φυσικά, ακόμη παραμένει ανοιχτό και το σενάριο που περίεγραψε ο ίδιος ο αστυνομικός ο οποίος ανέφερε πως εισέβαλλε στο κτίριο χωρίς καν να ζητήσει τη συνδρομή των συναδέλφων του.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Πακιστανοί φαίνεται να κατέθεσαν πως ο αστυνομικός βρέθηκε στο σημείο δύο φορές για να τους ληστέψει και ότι τους είχε «επισκεφθεί» λίγες ώρες νωρίτερα με ακόμη δύο συναδέλφους τους.

Τι κατήγγειλε ο αστυνομικός

Σύμφωνα με την καταγγελία του 34χρονου αστυνομικού, τα ξημερώματα της Πέμπτης βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην περιοχή, όταν είδε δύο άτομα τα οποία θεώρησε ύποπτα για λαθρεμπόριο να φωνάζουν έντονα.

Όταν τους είπε ότι είναι αστυνομικός, του επιτέθηκαν κι εκείνος τους ακολούθησε στην πολυκατοικία και κατάφερε να τους εγκλωβίσει στο δεύτερο όροφο. Εκεί όμως, όπως κατέθεσε, βρίσκονταν 15 άτομα, που τον χτύπησαν και τον έδεσαν σε μια καρέκλα με ένα σεντόνι και τον χτύπησαν με ένα σκαμπό.

Οι Πακιστανοί, από την πλευρά τους δίνουν μία άλλη εκδοχή στις προφορικές τους καταθέσεις. Σύμφωνα με αυτές, τα ξημερώματα της Πέμπτης μπήκαν στο διαμέρισμά τους τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 34χρονος αστυνομικός. Οι δράστες, σύμφωνα με την κατάθεση, τους λήστεψαν, αρπάζοντάς τους χρήματα και λαθραία τσιγάρα.

Βάσει της ίδιας κατάθεσης, ένας από τους Πακιστανούς κατάφερε να λυθεί και με ένα σκαμπό τραυμάτισε τον αστυνομικό, ο οποίος είχε μείνει πίσω για να τους φυλάει και στη συνέχεια φώναξε κι άλλους ομοεθνείς του για βοήθεια.

Ο 34χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύματα και σπασμένη γνάθο.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi