Μήνυμα διαμαρτυρίας του Πανελληνίου Συλλόγου 5500 Πτυχιούχων προς την κυβέρνηση

Γιατί θεωρεί ο σύλλογος πως αδικείται, σε ποιους υπουργούς απευθύνεται #newn #κοινωνια

Αδικημένοι υποστηρίζουν πως είναι 3659 άνεργοι πτυχιούχοι, οι οποίοι ανήκουν στον Πανελλήνιο Σύλλογο 5500 Πτυχιούχων.

Πρόκειται για πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακά και με μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 20% με διδακτορικά οι οποίοι εργάστηκαν ένα χρόνο μετά από ένταξη τους στο δημόσιο με κριτήρια του ΑΣΕΠ.

Το newn.gr ήρθε σε επαφή με τον σύλλογο ο οποίος τόνισε στην ιστοσελίδα μας τους λόγους για τους οποίους διαμαρτύρονται προς την κυβέρνηση και αυτοί είναι παρακάτω ακριβώς όπως τα μεταφέρει ο ίδιος ο σύλλογος:

1) έγινε τροποποίηση του άρθρου 21, σύμφωνα με το οποίο προγράμματα τα οποία εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, υπάρχει δυνατότητα ισόχρονής ανανέωσης με της αρχικής διάρκειας του προγράμματος με χρήματα ΕΣΠΑ και ΟΧΙ κρατικού προϋπολογισμού.

2) Δεν δέχθηκε ουδέποτε να μας ακούσει ο υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης παρά το γεγονός ότι έγιναν πολλές προσπάθειες γι’ αυτό.

3) Μας κατηγορεί ότι θέλουμε να «τρυπώσουμε» στο δημόσιο από τη πισω πόρτα. Το μόνο που θέλουμε είναι ΕΝΑΣ χρόνος ακομα εργασιακή εμπειρία, ώστε να έχουμε τα ελάχιστα απαιτούμενα δύο έτη προϋπηρεσίας που ζητάνε παντού στον ιδιωτικό τομέα.

4) Δεν μας δίνει ειδική μοριοδότηση, ενώ η ίδια Κυβέρνηση το ονομάζει ειδική εμπειρία και κάνει προκηρύξεις ζητώντας την, όπως για παράδειγμα στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

5) Τονίζει πως πρέπει να πάρουν σειρά και άλλοι άνεργοι. Το γεγονός ότι η προκήρυξη αφορούσε 5500 και βρέθηκαν ΜΟΛΙΣ 3659 με τα προσόντα που ζητούσε αυτή, μάλλον δεν του λέει κάτι. Κατά τα άλλα η κυβέρνηση είναι κατά του Braindrain.

6) Η δικαιολογία δυσκολίας ανανέωσης μας, σύμφωνα με συναντήσεις που έγιναν με την κ. Αντωνίου και τον κ. Μηταράκη ηταν το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Το άρθρο 21 καταργεί αυτό τον ισχυρισμό στη πράξη, τα χρήματα έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι καθαρά πολιτική βούληση.