Μεγάλες αλλαγές στη Νομική Κομοτηνής

Άρθρο του Δημήτρη Ιορδάνη

Ομολογουμένως η Νομική της Κομοτηνής τα τελευταία τρία χρόνια κάνει σταθερά βήματα εκσυγχρονισμού. Η Νομική της Κομοτηνής σε λίγα χρόνια μπορεί και να  συναγωνίζεται τα μεγάλα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια σε επίπεδο εξωραϊσμού της σχολής. Είναι γεγονός ότι ‘’εξαφανίστηκαν’’ από τη σχολή τα λεγόμενα ‘’τραπεζάκια’’ των φοιτητικών παρατάξεων.

Ήδη από το καλοκαίρι τα «τραπεζάκια» των φοιτητικών παρατάξεων απομακρύνθηκαν από το προσωπικό της σχολής , ενώ κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών αντικαταστήθηκαν από πέτρινους πάγκους . Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι περισσότερες φοιτητικές παρατάξεις συμφώνησαν σε αυτό .

Ωστόσο , μια ετερόκλητη κίνηση φοιτητών, η Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής, η δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια, ήταν αυτή που υπήρξε πρωτοπόρα στο συγκεκριμένο ζήτημα  και επιδίωξε την αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της.

Συγκεκριμένα , η ανακοίνωση της ΑΝΟΚ όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα της στο facebook :

«Μετά την απομάκρυνση των τραπεζιών των κομματικών παρατάξεων, έπειτα από συνεχείς συζητήσεις και πιέσεις, το επόμενο βήμα στη σχολή μας είναι γεγονός.

Λίγο πριν ξεκινήσει η εξεταστική τα σταθερά και μόνιμα τραπεζοκαθίσματα είναι έτοιμα και προορίζονται για χρήση από όλους τους φοιτητές. Οι “εθιμικοι” χώροι αποτελούν πλέον παρελθόν.

Ας ελπίσουμε πως δεν θα τα εκμεταλλευτούν ούτε θα τα “ιδιοποιηθούν” όσοι συνήθιζαν να κολλούν αφίσες, να κάθονται με τις ώρες στα τραπεζάκια τους, να καταλαμβάνουν παράνομα τον χώρο του Πανεπιστημίου και τώρα καπηλεύονται την αφαίρεσή τους ως επίτευγμα τους.

#proud_to_be_duth

#είναι_στο_χέρι_μας »

Εκτός από το παραπάνω έγιναν και άλλες αλλαγές :

Συνολικά, τον περασμένο χρόνο έχει γίνει ένα σύνολο παρεμβάσεων, δηλαδή: Ανακατασκευάστηκαν εκ βάθρων οι τουαλέτες του κτιρίου της σχολής, ξεκίνησε η στεγανοποίηση στα 2/3 της ταράτσας του κτιρίου, σε μία έκταση που ξεπερνάει τα 2.000 τμ, εκκρεμούν ακόμη γύρω στα 1.000 τμ, καθαρίστηκαν τα αίθρια, αντικαταστάθηκαν λαμπτήρες για εξοικονόμηση ενέργειας, οι οποίοι εκλάπησαν τρεις φορές, καθαρίστηκε το κτιρίου εξωτερικά, φυτεύτηκαν πάνω από 80 μεγάλα δένδρα, ξαναφτιάχθηκε το κυλικείο και άρχισε να λειτουργεί, καθαρίστηκε ο χώρος όσο μπορούσε καλύτερα, τοποθετήθηκαν πριν από ενάμιση χρόνο κλιματιστικές μονάδες στα αμφιθέατρα, ενώ μέσα στο καλοκαίρι βάφτηκε το κτίριο,  τοποθετήθηκε wi-fi, και ανατέθηκε σε αρχιτέκτονα η μελέτη σχεδίασης καινούργιου τύπου τραπεζοκαθισμάτων στο αίθριο της σχολής για τον εξωραϊσμό του χώρου.Επομένως, παρά την ελλιπή χρηματοδότηση, στο κτίριο της Νομικής έχουν γίνει μετρήσιμα βήματα προόδου.

Πηγή: xronos.gr