Μεξικό: Σχεδόν 2.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Στην πόλη του Μεξικού πολλά νοσοκομεία αναγκάζονται να διώξουν ασθενείς με κορωνοϊό
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε σήμερα 1.938 νέα κρούσματα του κορωνοϊού και 193 επιπλέον θανάτους, την ώρα που τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας έχουν σχεδόν γεμίσει ασθενείς.

Συνολικά τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στο Μεξικό ανέρχονται σε 33.460 και οι θάνατοι σε 3.353, αν και ο πραγματικός αριθμός τους ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος καθώς διενεργούνται λίγα διαγνωστικά τεστ.

Στην πόλη του Μεξικού πολλά νοσοκομεία αναγκάζονται να διώξουν ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα δημόσια ιατρικά κέντρα έχουν γεμίσει.

Από τα 64 δημόσια νοσοκομεία που δέχονται ασθενείς με Covid-19, τα 26 είναι εντελώς γεμάτα, σύμφωνα με τα στοιχεία της μεξικανικής κυβέρνησης.

Άλλα 16 είναι σχεδόν γεμάτα, ενώ 22 ακόμη δεν έχουν χώρο πλέον.

Πανό που έχει αναρτηθεί στον φράχτη του δημόσιου νοσοκομείου Ignacio Zaragosa, στην φτωχή συνοικία Ισταπαλάπα της πόλης του Μεξικού, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πλέον κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό.

Πέντε ιδιωτικά νοσοκομεία στην πρωτεύουσα ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλους ασθενείς με Covid-19.

Οι διαθέσιμες κλίνες και οι μονάδες εντατικής θεραπείας εξοπλισμένες με αναπνευστήρες σε ιδιωτικά νοσοκομεία σε πέντε πολιτείες και την πόλη του Μεξικού έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων.

Οι πολιτείες αυτές είναι η Πουέμπλα, η Ταμπάσκο, η Κιντάνα Ρου, η Μπάχα Καλιφόρνια και η Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ.

Η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι αυτό το Σαββατοκύριακο η πανδημία ενδέχεται να φτάσει στην κορύφωσή της στην πυκνοκατοικημένη περιοχή μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα, με περισσότερους από 20 εκατομμύρια κατοίκους, όπου έχουν καταγραφεί και τα περισσότερα κρούσματα.

Επικαλούμενες προβλέψεις οι υγειονομικές αρχές είχαν ανακοινώσει πριν μερικές εβδομάδες ότι στο Μεξικό τα κρούσματα ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 104.000.

Πηγή Άρθρου: Reuters