Μετά την ομίχλη, ο αέρας! Ακυρώσεις και καθυστερήσεις στο «Μακεδονία» – Πτώσεις τριών δέντρων

Ακόμη μία ημέρα με προβλήματα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι πνέουν από τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη. Η πυροσβεστική δέκτηκε δέκα κλήσεις, τα ξημερώματα, για βοήθεια ενώ σε τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει καθώς ισάριθμα δέντρα «υπεκυψαν» στη μανία των δυνατών ανέμων.

Πυροσβέστες απομάκρυναν τα δέντρα που είχαν καταπέσει στην οδό Ολύμπου, στο κέντρο της πόλης, στην οδό Π.Συνδίκα και Λ.Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ ενώ οι ριπές τους αγγίζουν κατά διαστήματα, στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο έως και τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου της Fraport, Γιάννη Παπάζογλου, οι πρωινές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από το αεροδρόμιο Μακεδονία έως τις 09:00, τέσσερις πτήσεις ακυρώθηκαν πριν από λίγη ώρα προς Χίο, Αθήνα, Καλαμάτα και από την πόλη της Καλαμάτας για Θεσσαλονίκη.

Σε αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι πτήσεις της Turkish Airlines από και προς την Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκαν το πρωί χωρίς να συνδέονται αποκλειστικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.