Μετατρέπουν σε μακροχρόνια μίσθωση τα airbnb λόγω κορονοιού!

Το μέλλον της βραχυχρόνιας ενοικίασης διαγράφεται δυσοίωνο, παγκοσμίως ελέω κορωνοϊού με τους ιδιοκτήτες Αirbnb στη Θεσσαλονίκη να απευθύνονται, ολοένα και περισσότεροι, το τελευταίο διάστημα σε μεσίτες της πόλης προκειμένου να τα μισθώσουν με τον… παραδοσιακό τρόπο της μακροχρόνιας μίσθωσης.

Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση του κορωνοϊού, σε συνδυασμό με την αυξημένη εξάρτηση του κλάδου της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης καταλυμάτων από τον τουρισμό, έχουν οδηγήσει τα Airbnb της πόλης σε πλήρη «παράλυση».

Η ελλιπής ζήτηση, παρά το γεγονός πώς κάποιοι ιδιοκτήτες Airbnb, μείωσαν έως και 50% τις αρχικές τιμές των διαμερισμάτων τους, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω της πορείας του κορωνοϊού, έχει ωθήσει ιδιοκτήτες ακινήτων που πόνταραν στη βραχυχρόνια μίσθωση, δαπανώντας σημαντικά ποσά για ανακαινίσεις και επιπλώσεις διαμερισμάτων, να στραφούν προς την κλασική μίσθωση, μήπως με τον τρόπο αυτό δουν… φως στο τούνελ.

Όπως λέει στη Voria.gr ο συνιδρυτής της Parthenon Real Estate, πιστοποιημένος εκτιμητής ακίνητης περιουσίας, Κώστας Γεωργάκος, «το τελευταίο διάστημα ιδιοκτήτες ακινήτων που τα μίσθωναν με βραχυχρόνια μίσθωση σπεύδουν να αλλάξουν άρον άρον τον τρόπο ενοικίασης τους σε μακροχρόνια. Μόνο χθες σε λίγες ώρες 11 ιδιοκτήτες Airbnb μού ανέθεσαν τα ακίνητά τους προς μακροχρόνια μίσθωση».

Πηγή: Voria.gr