Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην 84η ΔΕΘ

Από αριστερά προς τα δεξιά ο Πρόεδρος του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κ. Νικόλαος Μαργαρόπουλος, η Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κ. Φανή Τσατσάια και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην 84η ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 7-15 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Διεθνή Έκθεση, το stand του Μουσείου στο Περίπτερο 14 (θεματική ενότητα Akademia) προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, για τις εκδόσεις, αλλά και για τα εκθέματα και την ανανέωση της συλλογής του.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του Μουσείου πραγματοποίησε την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου υπό την επιστημονική επίβλεψη του ΚΕΜΙΤ έχουν πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στηρίζονται στη βασική αντίληψη ότι το Μουσείο αποτελεί έναν χώρο, όπου η ιστορία και ο πολιτισμός όχι μόνο προβάλλονται, αλλά γίνονται αφορμή για προσέγγιση διαθεματικών εννοιών, όπως η μνήμη, η τέχνη, η πληροφορία, η επικοινωνία, η πολυπολιτισμικότητα και η αλληλεπίδραση.

Η Διευθύντρια του Μουσείου, κ. Φανή Τσατσάια σημείωσε ότι η συμμετοχή του Μουσείου στη ΔΕΘ αποτελεί ένα από τα δείγματα της εξωστρέφειάς του, η οποία θα ενταθεί τους επόμενους μήνες με νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδόσεις, εκθέσεις και συνεργασίες.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα θα ήθελε να ευχαριστήσει τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo για την υποστήριξη της εκθεσιακής του συμμετοχής.