Με πριόνι διαμέλισαν οι Σαουδάραβες πράκτορες τον Κασόγκι, αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι

Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή για την εξαφάνιση του Σαουδάραβου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το περιοδικό Hurriyet, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα διερευνά όλα τα σκέλη της υπόθεσης.

Ο Κασόγι εισήλθε στη συνοδεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου για να λάβει τα απαραίτητα έγγραφα για τον επερχόμενο γάμο του. Οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι εγκατέλειψαν λίγες ώρες αργότερα, όμως ο μνηστήρας τους, που περίμενε έξω από το κτίριο, και οι Τούρκοι αξιωματούχοι καταγγέλλουν ότι δεν βγήκαν ποτέ από αυτό.

Ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνέδεσαν στην πτήση που μεταφέρθηκε πίσω στην Τουρκία από την Ουγγαρία ότι η Άγκυρα ανησυχεί για την εξαφάνιση του Κασόγια.

«Ερευνούμε όλες τις πλευρές του συμβάντος. Δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε κάτι τέτοιο, γιατί δεν είναι συνηθισμένο », τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στην ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας;», διερωτήθηκε.

Οι ανώτεροι αξιωματούχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε δυο ώρες μετά την είσοδό του στη συνήθεια της Σαουδικής Αραβίας μετά από εντολή της βασιλικής οικογένειας, όπως ανέφερε η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη τον Τούρκο ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αξιωματούχος περιγράφει την γρήγορη και περίπλοκη επιχείρηση, βάσει της οποίας ο Κασόγκι είχε δολοφονηθεί από μια ομάδα Σαουδαραβών πρακτόρων που διαχώρισαν την πτώση του με ένα ειδικό πριόνι που είχε φέρει στο συμβούλιο για το σκοπό αυτό.

Η εξαφάνιση του Κασόγκι ενδέχεται να εντείνει το χάσμα μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ήδη τεταμένες καθώς η Τουρκία έστειλε πριν από ένα χρόνο στρατιώτες στο Qatar προκειμένου να εκφράσει την πραγματική στήριξή της μετά την απαγόρευση που επιβλήθηκε από τις χώρες του Κόλπου.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi