Με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε ο 23ος Ποδηλατικός Αγώνας στην Επανομή

Με τους συμμετέχοντες να προσεγγίζουν τους 200, σημειώνοντας ρεκόρ σε σύγκριση με προηγούμενες διοργανώσεις, πραγματοποιήθηκε ο 23ος Ποδηλατικός Αγώνας 5km, υπό τη συνοδεία μουσικής, σηματοδοτώντας και την επίσημη λήξη των 32ων Αργυρίων. Μια γιορτή-θεσμός για όλο το Δήμο Θερμαϊκού, που για ακόμα μία χρονιά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θρησκευτικών, πολιτιστικών, αλλά και αθλητικών, ανέλαβε να ξεναγήσει τον κόσμο στην ιστορία της Επανομής.

Αφετηρία της διαδρομής ήταν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής, με τους ποδηλάτες να ξεχύνονται στο δρόμο και να καταλήγουν στο σημείο τερματισμού, στην Παραλία της Επανομής, όπου απονεμήθηκαν Κύπελλα προς όλους τους συμμετέχοντες. Απονομή που επιβραβεύει το συμμετοχικό και όχι αγωνιστικό χαρακτήρα του αγώνα.

Στην εκδήλωση, στο κάλεσμα της οποίας μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν, εκφράστηκε η αγάπη για το ποδήλατο και αναδείχθηκε ο ρόλος του ως ένα εναλλακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης, ενώ στάλθηκε συγχρόνως ηχηρό μήνυμα υπέρ του αθλητισμού. Ενός αθλητισμού που συνιστά ανάγκη, ψυχαγωγία και τρόπος ζωής.

Η ηλιόλουστη μέρα συνετέλεσε στην ομαλή διεξαγωγή του 23ου Ποδηλατικού Αγώνα, με την επιτυχία του να βασίζεται σε έναν προς έναν όλους τους εμπλεκόμενους, που με την αμέριστη συμπαράσταση, την πολύτιμη αρωγή, τη συνέπεια και την υπευθυνότητά τους στήριξαν τη δράση, συντελώντας καταλυτικά στην άρτια διεξαγωγή του.

Ανάμεσα σε αυτούς, μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Επανομής και ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών, που υπήρξαν η ψυχή της διοργάνωσης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Επανομής & Περιχώρων με την ΕΘΟΠΑΚ Επανομής που ανέλαβαν την πολιτική προστασία, αλλά και η Τροχαία Θέρμης που είχε την εποπτεία της. Φορείς, Σύλλογοι και άνθρωποι που πάντα δίνουν ενεργό «παρών» σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, διαδραματίζοντας ρόλο-κλειδί στην επιτυχία το