“ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ”

Άρθρο γνώμης του Φίλιππου Χαραλαμπίδη

Αν υπάρχει κάτι το οποίο αξίζει να κρατήσουμε από όλες αυτές τις δύσκολες μέρες, από όταν η Ελλάδα πρωτομπήκε στην κρίση μέχρι και σήμερα με την εξέλιξη της πανδημίας, είναι η δυνατότητα του να κάνουμε όνειρα. 

 Εφόσον ο κόσμος υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει είτε με εσένα, είτε χωρίς εσένα φρόντισε να ονειρεύεσαι, να κάνεις πολλά όνειρα. Κυρίως για εσένα, να κάνεις όνειρα για το τώρα, το αύριο, το έχεις πολύ μεγάλη ανάγκη. Κάποια θα πραγματοποιηθούν εύκολα, κάποια δύσκολα και κάποια ποτέ. Αυτό όμως που πρέπει να κάνεις είναι να μην τα παρατήσεις ποτέ. Να θυμάσαι πως κάθε νίκη αλλά και ήττα σου θα αποτελούν κινητήρια δύναμη για εσένα. Τα όνειρα σου δίνουν την δυνατότητα να ελπίζεις, να προχωράς παρακάτω και να εξελίσσεσαι.

 Προφανώς και οι συνθήκες ποτέ δεν θα είναι ιδανικές, οπότε σταμάτα να λες συνέχεια αυτήν την δικαιολογία και δώσε ώθηση στις δυνάμεις σου και τις ικανότητες σου, ώστε να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου. Μην μένεις στάσιμος και μην ανακυκλώνεις τα ίδια λάθη συνεχώς, δεν ωφελεί. 

 Τέλος να γελάς όσο συχνότερα μπορείς, χαμογέλασε πλατιά τους φόβους σου και άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι, ονειρέψου, πέτυχε και πραγματοποίησε τους στόχους σου, κατακτώντας έτσι την κορυφή που σου αξίζει.