Μουσικό αφιέρωμα σε Ρασούλη και Παπάζογλου

Από τη μια, ο στιχουργός, ο τραγουδοποιός, ο συγγραφέας, ο επαναστάτης, ο ποιητής… Ο Μανώλης Ρασούλης. Κι από την άλλη ο Νίκος Παπάζογλου, ο δημιουργός, ο ερμηνευτής, ο εργάτης της μουσικής που δημιούργησε «σχολή» με το ύφος του.

Στους δυο «δικούς» μας ανθρώπους, το Νικόλα και το Μανώλη, είναι αφιερωμένη η βραδιά της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου, στο ΞΕΦΩΤΟ(Λυκούργου 5, Λαδάδικα). Με σεβασμό και αγάπη μια παρέα σημαντικών μουσικών και ερμηνευτών της πόλης, ο Γιάννης Βολίκας, η Ευγενία Μαυρομάτη και ο συγγραφέας Μάκης Ρουσομάνης παίζουν τραγούδια  του Ρασούλη και του Παπάζογλου, αφήνοντας την καρδιά, το μυαλό και το όνειρο, να ακουμπήσουν την αιωνιότητα. Ένα πρόγραμμα γεμάτο λαϊκούς ήχους και πενιές, λατρεμένους στίχους και βαθιά μας «φυλαγμένες» μουσικές, σε έναν αόρατο δεσμό με το ανεξάρτητο πνεύμα των δυο κορυφαίων δημιουργών.

Με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη, την πόλη που τόσο αγάπησαν και οι δυο, από τα Λαδάδικα μέχρι τα Κάστρα αλλά και μέχρι τη θάλασσα που λάτρευε ο Νίκος Παπάζογλου, τα τραγούδια τους θα υμνήσουν γι ακόμη μία φορά, την αγάπη που μένει ενώ «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε», τον έρωτα για την «Τρελή και αδέσποτη» αλλά και τον χαμένο έρωτα καθώς «Όλα σε θυμίζουν»..Πάντα βέβαια η ζωή νικάει γι’ αυτό κι «Εάν πεθάνει μια Αγάπη δεν πεθαίνει κι η ζωή» αλλά κυρίως «Τίποτα δεν πάει χαμένο»

Η επιλογή των τραγουδιών έγινε από τον Μάκη Ρουσομάνη και η μουσική επιμέλεια από τον Αστέριο Τράκα. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Βολίκας. Σκηνοθετική παρέμβαση: Βάνα Βουρτσάκη. Στο πάλκο οι μουσικοί Αστέριος Τράκας στο βιολί, Χρήστος Τσαϊρίδης στο μπουζούκι, Μίλτος Σπυριδόπουλος στην κιθάρα, Απόστολος Τσολακίδης στο ακκορντεόν και Σπύρος Τζιάτζιος στα κρουστά.