Μουσικό Σχολείο Σερρών: Η φιλοξενία και η μουσική μπορούν να ενώσουν βαθιά ανθρώπους

Το 15μελές συμβούλιο του Μουσικού Σχολείου Σερρών, μέσω επιστολής του, καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα στο σχολείο τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η φιλοξενία και η μουσική μπορούν να ενώσουν βαθιά ανθρώπους διαφορετικών λαών, χρωμάτων, θρησκειών και πολιτισμών».

Η κίνηση των μαθητών και μαθητριών του Μουσικού Σχολείου Σερρών, έρχεται σε αντίθεση με το ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, που μαθητές του πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσλονίκης, κατά του ενδεχομένου εγκατάστασης αιτούντων άσυλο στην περιοχή τους με κεντρικό σύνθημα «Κλείστε τα σύνορα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση 15μελούς Συμβουλίου Μουσικού Σχολείου Σερρών

Είναι γνωστό ότι το σχολείο μας, το Μουσικό Σχολείο Σερρών από την επόμενη εβδομάδα θα εντάξει στο μαθητικό του περιβάλλον προσφυγόπουλα ηλικίας 12-16 ετών από το κέντρο φιλοξενίας. Εξαρχής αυτό το γεγονός δημιούργησε κάποιους προβληματισμούς, όπως ήταν αναμενόμενο, όμως αυτοί γρήγορα παραμερίστηκαν, όταν κατανοήσαμε τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν αυτοί οι συνάνθρωποι μας.

Έτσι, εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σερρών, καλωσορίζουμε τα παιδιά των προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας που θα φοιτήσουν φέτος στο σχολείο μας.

Μάλιστα ύστερα από συζήτηση που είχαμε με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε τα παιδιά αυτά, οι νέοι συμμαθητές και συμμαθήτριές μας, να αισθανθούν το σχολείο μας σαν δικό τους σχολείο, να νιώσουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι και ότι εμείς είμαστε χαρούμενοι που θα τους έχουμε δίπλα μας.

Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η ανθρωπιά, η φιλοξενία και η μουσική μπορούν να ενώσουν βαθιά ανθρώπους διαφορετικών λαών, χρωμάτων, θρησκειών και πολιτισμών.

Καλώς ήρθατε παιδιά στο σχολείο μας, στο Μουσικό Σχολείο Σερρών.