Μπακογιάννη: Η μεσαία τάξη ανέβασε τον Τσίπρα, η ίδια τον έριξε

«Η μεσαία τάξη ανέβασε τον κ. Τσίπρα, η μεσαία τάξη τον έριξε. Εβλήθη τόσο βάναυσα από τη βαριά φορολογία, από τις ασφαλιστικές εισφορές η μεσαία τάξη, που είχε χάσει την εμπιστοσύνη της», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών και την κήρυξη εθνικών εκλογών.

«Αν ήταν καταδίκη θα μοιράζονταν οι ψήφοι στα μικρά κόμματα, αλλά δεν θα ήταν η επιβράβευση της ΝΔ. Είναι καταπληκτικό ότι επιβράβευσε τον Μητσοτάκη, ο οποίος δεν παρασύρθηκε σε υποσχέσεις. Η κυβέρνηση έλεγε περισσότερα από την αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει ραχοκοκαλιά σε αυτή την πολιτική» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

«Η νίκη αυτή ανήκει στον Κυριάκο, δεν την περίμενα τόσο μεγάλη, περίμενα γύρω στις 7 μονάδες, αλλά όχι να αγγίζει διψήφιο» είπε και πρόσθεσε «επιβραβεύτηκε μια ΝΔ με τις δικές της προτάσεις και καταδικάστηκε η απόλυτη διαστρέβλωση».

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μικροψυχία λέγοντας: «Οι Πρέσπες βάρυναν, αλλά τελικά ο κόσμος συνολικά καταδίκασε την κυβέρνηση. Είναι δύσκολο να το διαχειριστεί ο κ. Τσίπρας γιατί του συμβαίνει πρώτη φορά. Στις δηλώσεις του μετά την ήττα ήταν απίστευτη η μικροψυχία του και επανέλαβε το διχαστικό λόγο. Αυτό είναι ένδειξη της μικροψυχίας και της αλαζονείας. Δεν πίστευε ότι θα χάσει από τον Μητσοτάκη και του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι. Δεν πίστευε ότι θα χάσει από τον Κυριάκο».

«Ξεκινάμε έναν καινούργιο αγώνα με τις ίδιες βάσεις της αλήθειας, της υπευθυνότητας, σε μια δύσκολη περίοδο. Είναι καλό ότι πάμε σε εκλογές, δεν μπορούσε να σταθεί η κυβέρνηση και πολλά σημαντικά θέματα είναι ανοικτά, δείτε την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Δεν ώρα να μην υπάρχει σταθερή κυβέρνηση», υπογράμμισε  η κα Μπακογιάννη, σε σχέση με τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη περίοδο.