Μπαράζ συλλήψεων μέσα σε ένα 24ωρο στη Θεσσαλονίκη – Γιατί συνελήφθησαν

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται 11 άτομα τα οποία συνελήφθησαν για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

«Στοχευμένους ελέγχους με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν: επτά άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 78χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου- Αναλήψεως, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Παράλληλα, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, μεταξύ αυτών και 39χρονος αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, διότι στην κατοχή βρέθηκε μικροδέμα κάνναβης συνολικού βάρους (18,4) γραμμαρίων καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης. Σημειώνεται ότι, ο 39χρονος αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.