Μπουτάρης: Είναι δυνατόν να μην είμαι υποψήφιος; Οι «6» έχουν προσωπικό μένος με μένα

Τι είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξη του στην TV100.
«Είναι δυνατόν να μην είμαι; Ποτέ δεν έχω πει ότι δεν θα είμαι. Αλλά υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για το πώς θα προκύψει ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος. Θα υποβάλλω την υποψηφιότητά μου στην Πρωτοβουλία και αφού γίνει δεκτή, μετά θα είμαι και επίσημα υποψήφιος», δήλωσε σε συνέντευξή του στο TV100.

Αναφορικά με τη στήριξη που έχει λάβει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά αλλά και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ο κ. Μπουτάρης απάντησε πως «στην Πρωτοβουλία δεν είμαστε κομματικοί. Εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλά δέχομαι τη στήριξη Τσίπρα για να εκφράσουμε το δημοκρατικό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη. Κάθε τέτοια στήριξη, όποιος κι αν πει ότι αυτός είναι ένας καλός δήμαρχος, είναι ευπρόσδεκτη».

«Δεν υπακούω εγώ στις εντολές που θα δώσει κάποιος αρχηγός κόμματος», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Μπουτάρης επισήμανε πως αυτό που μετρά είναι η στήριξη των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και όχι των κομμάτων.

«Εμείς απευθυνόμαστε στην πόλη. Τα συμφέροντα των κομμάτων είναι διαφορετικά», υπογράμμισε.

Μιλώντας για την «κίνηση των 6», το κοινό αντιπολιτευτικό μέτωπο έξι δημοτικών συμβούλων από τρεις διαφορετικές παρατάξεις, που τάσσονται απέναντί του, ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε πως έχουν προσωπικό μένος εναντίον του.

«Υπάρχει η ομάδα αυτών των παιδιών, αυτοί οι έξι, οι οποίοι έχουν προσωπικό μένος εναντίον μου. Αυτοί δεν θέλουν τον Μπουτάρη δήμαρχο. Είναι προσωπικά τα συμφέρονται και προσωπικές διαφορές. Εφτά χρόνια ήμασταν μαζί και με αποδέχονταν ως δήμαρχο, πώς θυμήθηκαν ξαφνικά ότι είμαι κακός δήμαρχος», είπε και στη συνέχεια τους καταλόγισε ότι υποδύονται πως χρησιμοποιούν τη φιλοσοφία της Πρωτοβουλίας αλλά στην πραγματικότητα δεν το εκφράζουν», δήλωσε.

Σχολιάζοντας την συμφωνία των Πρεσπών, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τη χαρακτήρισε αξιέπαινη προσπάθεια, καθώς μια χώρα αλλάζει το όνομά της χωρίς πόλεμο.

«Το θέμα είναι να μην θίγουμε ο ένας τον άλλον. Το ζητούμενο είναι σε βάθος χρόνου καμία από τις δύο χώρες να μη νιώθει ηττημένη. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ζήτημα με τον γεωγραφικό χαρακτηρισμό “Βόρεια”. Η παγκόσμια εμπειρία δείχνει οτι θα παραμείνει έτσι (όπως Βόρεια Ιρλανδία, Βόρειο Βιετνάμ κλπ)», πρόσθεσε.

«Εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται από αυτούς, εάν τελικά έχουμε μια διάθεση καλή και οι αναγκαίες υποχωρήσεις που έγιναν και από τα δύο μέρη, είναι τέτοιες οι οποίες σε βάθος χρόνου θα εξομαλυνθούν και δεν θα αισθανόμαστε ούτε εμείς ηττημένοι, ούτε αυτοί ηττημένοι» δήλωσε στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, ΤV 100.