Μύθος οι «νεαροί» συνταξιούχοι στην Ελλάδα – H χαμηλότερη μέση κύρια σύνταξη στην Ευρωζώνη αυτή του Έλληνα συνταξιούχου

Μόνο το 6% των συνταξιούχων κάτω των 55 ετών !  Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους ηλικιωμένους συνταξιούχους και τους λιγότερους νέους !

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για τον μήνα Ιούλιο 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία «βγαίνουν» ψεύτες όσοι επιμένουν ότι στην Ελλάδα οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να επιλέγουν δήθεν τη συνταξιοδότησή τους σε πολύ νεαρή ηλικία.

Η εικόνα που αποτυπώνεται είναι ζοφερή τόσο για το μέλλον των συντάξεων αφού αναδεικνύει το μείζονος σημασία για τη χώρα μας δημογραφικό πρόβλημα, όσο και για την εργασιακή ευελιξία που γενικεύεται στην αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρει η ΕΝΥΠΕΚΚ τα ευρήματα του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» που δημοσιεύθηκαν προχτές, διαψεύδουν οικτρά και καταρρίπτουν το πάγιο επιχείρημά για τη θέσπιση σκληρών παρεμβάσεων στις αλυσιδωτές περικοπές όλων των συνταξιοδοτικών παροχών.

Από τα σχετικά στοιχεία (πίνακας 10* σελ. 14 και πίνακας 19* σελ. 26) προκύπτει ότι:

α-το 88% των συνταξιούχων (2.406.176) είναι άνω των 55 ετών,

β-το 6% (163.113) είναι κάτω των 55 ετών,

γ-η μέση κύρια σύνταξη έχει πέσει στα 723 ευρώ και είναι η χαμηλότερη σε ΟΛΕΣ τις χώρες της ΟΝΕ!

δ-η μέση επικουρική σύνταξη ανέρχεται στα 172 ευρώ και

ε-το μέσο μέρισμα ανέρχεται στα 98 ευρώ!

Ο αποκαλυπτικος πίνακας

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επίσης από τη μελέτη των επιμέρους στοιχείων ανά ηλικία προκύπτει ότι οι συντάξεις των νέων σε ηλικία συνταξιούχων είναι οι χαμηλότερες, αφού αφορούν κυρίως συντάξεις λόγω θανάτου (συζύγων και κυρίως τέκνων) και αναπηρίας (λόγω εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής ασθένειας).

Πηγή: dikaiologitika.gr