Μ. Βρετανία: Εκατοντάδες σχολειά κλείνουν – Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε καραντίνα

Ηδη επιβλήθηκε lockdown σε περιοχές της χώρας

Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι στη βορειοανατολική Αγγλία στην Βρετανία αναμένεται να αντιμετωπίσουν τοπικούς περιορισμούς, καθώς αυξάνονται οι περιπτώσεις με κορονοϊό.

Περιοχές όπως το Νιουκάστλ, το Σάντερλαντ και η Κομητεία Ντάραμ πρόκειται να υπαχθούν στα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Σε αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές και το κλείσιμο των παμπ νωρίτερα.

«Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η χώρα είναι σε θέση να απολαύσει τα Χριστούγεννα είναι να λάβει σκληρή θέση τώρα», δήλωσε στην εφημερίδα «Sun» ο Μπόρις Τζόνσον.

Ωστόσο, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό νέων περιπτώσεων με κορονοϊό, από τις 8 Μαΐου, κατέγραψε την Τετάρτη το Ηνωμένο βασίλειο με 3.991 κρούσματα και 20 νέους θανάτους

Ηδη έως και 25.000 εκπαιδευτικοί στην Αγγλία έχουν ήδη αναγκαστεί να τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι τους μόλις ένα δεκαπενθήμερο μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Τα συνδικάτα προειδοποίησαν ότι η κρίση ξεφεύγει από τον έλεγχο και θέτει σε κίνδυνο σχέδια για πλήρη επιστροφή στην εκπαίδευση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 740 κρατικά σχολεία στην Αγγλία έκλεισαν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου με ζητήματα που σχετίζονται με τον Covid, πράγμα που σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες μαθητές έχουν νοσήσει στο σπίτι, με τους γονείς τους να μην μπορούν να πάνε στη δουλειά.

Ορισμένα ιδιωτικά σχολεία, εν τω μεταξύ, αναλαμβάνουν να κάνουν ιδιωτικά τεστ σε συμπτωματικούς μαθητές και δασκάλους .

«Εάν τα σχολεία μπορούν να επωμιστούν το κόστος , οι ιδιωτικές εταιρείες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παρέχουν τεστ», δήλωσε ένας δάσκαλος του ιδιωτικού σχολείου στο Guildford στην εφημερίδα Guardian.