Μ. Κυριζίδης: Κάποιοι κάνουν τσάμπα πολιτική με αλαζονεία

«Να μην το βλέπουνε με αλαζονεία και ίχνη μονοπωλίου. Τα σημάδια αλαζονείας με έχουν κάνει να μην συνομιλώ με πολλούς υποψηφίους. Κάποιοι κάνουν τσάμπα πολιτική με αλαζονεία γιατί πιστεύουν ότι είναι οι εκλεκτότεροι όλων, έτσι δεν προχωράμε στην επόμενη μέρα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5, ο υποψήφιος δήμαρχος, δήμου Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Θετικά» αναφέρθηκε και στις «μάχες» των δημοτικών συμβουλίων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή η εικόνα που βλέπουμε έχει αιτιολογία, είναι η εικόνα μιας κουρασμένης διοίκησης, ενός κουρασμένου Δ.Σ.  Η διοίκηση Μπουτάρη αγκομαχώντας προσπαθεί  να βγάλει εις πέρας τις αυτοδιοικητικές της αρμοδιότητες. Αυτό μας δείχνει κιόλας ότι δεν μπορούμε να πάμε με κουρασμένους συνδυασμούς. Δεν μπορούμε να πάμε ούτε με κομματικούς υποψηφίους ούτε με κουρασμένους υποψηφίους».

«Ίσως μείνουν και λιγότεροι από τους 15 γιατί βλέπουμε ότι δεν γίνονται οι συνδυασμοί όπως έπρεπε να γίνουν», εκτίμησε ο κ. Κυριζίδης για τους υποψήφιους δημάρχους στο δήμο Θεσσαλονίκη, ενώ για την διοίκηση Μπουτάρη υποστήριξε ότι «θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί και αν όχι θα έπρεπε να σηκώσει τα βαρίδια λίγο γιατί η εικόνα στην πόλη έχει βαλτώσει».

«Κλείνω κάποιες πόρτες αλλά για το καλό της Θεσσαλονίκης αν δεν μπορεί να προχωρήσει το άλφα και το βήτα εμείς σαφώς θα προσφέρουμε και την στήριξη μας. Πρέπει όμως να δούμε και το ότι εμείς που θέλουμε να εκφράσουμε την παραγωγική μεριά της Θεσσαλονίκης δεν μπορούμε να πάμε με αυτούς τους όρους του 90’ του 2000 και του 2010 αυτά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» συνέχισε ο ίδιος. «Το πρόβλημα είναι ότι κανένας από τους υπόλοιπους συνδυασμούς δεν συζητάνε για τη Θεσσαλονίκη τώρα άρχισαν να μιλάνε για την πόλη. Πως εγώ θα συνεργαστώ όταν ακούω είναι κολλητός του τάδε ή κουμπάρος του άλλου».

«Για το δικαίωμα έφεσης στους συμβασιούχους ψήφησα να μην ασκηθεί αλλά να υπάρχει μια σαφής αιτιολόγηση να μας δείξει δεν υπάρχει πρόβλημα στον ισολογισμό και ότι είναι όντως αναγκαίοι αυτοί οι άνθρωποι. Δεν πιστεύω στην ιδιωτική καθαριότητα», είπε μεταξύ άλλων.