Νέα εποχή στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου

Βελτιώνεται η ασφάλεια στο τμήμα από Θέρμη έως Γαλάτιστα

Για τα βελτιωτικά έργα που θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και αφορά τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο 29 εκατομμυρίων ευρώ ενώ γενικά υποστήριξε τα εξής: «Τα τμήματα του έργου, που ολοκληρώθηκαν, συγχρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013, και ως phasing την περίοδο 2014 – 2020. Το παρόν έργο θα υλοποιηθεί με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Δημοσίου. Συνεπώς, η μη ολοκλήρωση του έργου ενέχει τον κίνδυνο επιστροφής των ευρωπαϊκών πόρων».

Μάλιστα περιέγραψε και τα τεχνικά στοιχεία επισημαίνοντας τα εξής: «το συνολικό μήκος του έργου είναι 23,4 χλμ. Κι αρχίζει από τον κόμβο της Θέρμης και καταλήγει στον ισόπεδο κόμβο της παράκαμψης του οικισμού της Γαλάτιστας. Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί περίπου ποσοστό 45%, δηλαδή περίπου 10,6 χλμ. Στα υπολειπόμενα τμήματα, θα γίνουν παρεμβάσεις, όπως η διαμόρφωση 8 ισόπεδων κόμβων, η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε όλους τους κόμβους και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας νέων προδιαγραφών, είτε η αντιπλημμυρική αναβάθμιση με εργασίες αποχέτευσης ομβρίων και αποστράγγισης στη Νέα Ραιδεστό, ή η ανακατασκευή τμημάτων των κάθετων αγροτικών οδών στους ισόπεδους κόμβους, ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας».