Νέα μέτρα: Υποχρεωτική τηλεργασία και τέλος σινεμά και συναυλίες!

Τι ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς

Πολλά από όσα συνήθισαν ξανά θα πρέπει να ξε-συνηθίσουν οι κάτοικοι της Αττικής.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε για την Αττική μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού που κρατούν την Περιφέρεια στην πρώτη θέση τις τελευταίες εβδομάδες, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σειρά μέτρων για την Αττική ανακοίνωσε ο Υφυπουργός, Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με ισχύ από τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου.

Αναστολή των συναυλιών σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους καθώς και αναστολή προβολής ταινιών στους κλειστούς κινηματογράφους ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ σε ό,τι αφορά τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, το όριο ατόμων περιορίζεται σε εννέα.

Οριο έως 20 άτομα μπαίνει σε εκδηλώσεις όπως γάμοι, κηδείες και βαπτίσεις.

Ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στην ευάλωτοι ομάδα των 65ετών και άνω, συστήνεται ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, αποφυγή επαφών πέραν των πολύ στενών και αποφυγή χρήσης των ΜΜΜ.

Οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοιού που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι μετανάστες, αναμένεται να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Σε ό,τι αφορά την τηλεργασία αυτή καθίσταται υποχρεωτική σε ποσοστό 40% του δυναμικού τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.