Νέες αιχμές Στουρνάρα: Να παραμείνουν ανεξάρτητες οι τράπεζες από πολιτικές και επιχειρηματικές επιρροές

Η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών από αδικαιολόγητες πολιτικές και επιχειρηματικές επιρροές είναι και πάλι ένα ζήτημα που αξιώνει την προσοχή, δηλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά την ομιλία του στο διεθνές συνέδριο με θέμα “Η γέννηση των Κεντρικών Τραπεζών στο Μεσοπόλεμο”, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης πως η Τράπεζα της Ελλάδος έχει κερδίσει την ανεξαρτησία της κερδίζοντας ταυτοχρόνως τη θέση της στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ έγινε ένας από τους πρωταρχικούς πυλώνες οικονομικής σταθερότητας της χώρας.

Όπως σημείωσε ο ίδιος “Αυτός ακριβώς ήταν ο ρόλος που κλήθηκε να επιβεβαιώσει στη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, παραμένοντας ανεξάρτητη από πολιτικές ή επιχειρηματικές παρεμβάσεις”.

Επιπλέον, μετά απο μία σύντομη αναδρομή από την ίδρυση της Τράπεζας της Ελλάδος το 1928 ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι σήμερα “η προάσπιση της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών δεν αφορά μόνο τη σταθερότητα των τιμών αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της οικονομίας και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα”.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi