Νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ετοιμάζεται να προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αυτό που περιμένει προκειμένου να απευθυνθεί και πάλι στους πολίτες από το γραφείο του, είναι να του δοθεί το συνολικό απολογιστικό σημείωμα για την πορεία της πρώτης φάσης της μερικής αποκλιμάκωσης των περιορισμών τόσο σε επιδημιολογικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο προκειμένου να οριστικοποιηθούν ακολούθως τα επόμενα βήματα και οι ημερομηνίες – ορόσημο για τις υπόλοιπες άρσεις. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να αλλάξει ένα μέρος από το αρχικό χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι προς τα τέλη της εβδομάδας και σίγουρα εντός του Σαββατοκύριακου θα υπάρξουν αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και της ομάδας των λοιμωξιολόγων υπό τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα προκειμένου να «κλειδώσει» η επιστροφή στην κανονικότητα έτσι τουλάχιστον όπως διαμορφώνεται μετά το πέρας του πρώτου κύματος της πανδημίας.