Νίκος Ανδρουλάκης: Τα κομματικά χρίσματα δεν βοηθούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα πάσχει από έλλειμμα δημοκρατίας και για αυτό οι πολίτες είναι πολύ επιφυλακτικοί με τις αποφάσεις των Βρυξελλών. Πολλές φορές θεωρούν ότι αυτές λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Γι’ αυτό είμαι υπέρ, όχι μόνο οι Ευρωβουλευτές, αλλά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εκτίθενται στην λαϊκή ετυμηγορία. Άλλωστε όπως ο λαός εκλέγει του βουλευτές του, θα πρέπει να εκλέγει και τους ευρωβουλευτές του». Αυτά τονίζει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Αναφερόμενος στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν, επισημαίνει ότι κανείς δεν πρέπει να μένει απλός θεατής όταν παραβιάζονται θεμελιώδεις αρχές, όπως το Κράτος Δικαίου, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η Δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου. Οι κυρώσεις είναι ένας χρήσιμος μηχανισμός προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε αφορούν κράτη-μέλη, είτε όμως και υποψήφιες χώρες προς ένταξη όπως η Τουρκία.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι η τακτική των χρισμάτων είναι παλαιοκομματική και ξεπερασμένη. «Ας αφήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να αξιολογήσουν και να επιλέξουν ακηδεμόνευτα τους ανθρώπους που είναι δραστήριοι και μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Τέλος, μιλώντας για τις προοπτικές του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες εκλογές, υπογραμμίζει ότι απέναντι στην απαξίωση και ανεπάρκεια του συστήματος εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την επιμονή της ΝΔ στην ακραία ατζέντα της λαϊκής δεξιάς, η προοδευτική παράταξη έχει μεγάλα περιθώρια να πετύχει τους στόχους της.