Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση τις προϋποθέσεις ώστε να μείνουμε ασφαλείς, ζήτησε ο Π. Χρηστίδης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ είπε πως πρέπει να απαντηθεί υπεύθυνα το τι θα γίνει με τις μάσκες, για τις οποίες ακούγονται πολλά

«Μετά το χθεσινό διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη, είναι σαφές πως πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους ειδικούς όπως κάναμε όλη αυτή την περίοδο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να μείνουμε ασφαλείς. Δεν είναι ζήτημα μόνο των πολιτών», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδηςπου αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο παράδειγμα των μασκών, για τις οποίες πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα, ωστόσο θα πρέπει να απαντηθεί με ευθύνη το τι θα γίνει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open, ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι είναι ώρες ευθύνης και σοβαρότητας προς τους πολίτες και πρωτίστως για την υγεία τους. «Όλα τα πολιτικά κόμματα στην αρχή αυτής της κρίσης βλέποντας τι συμβαίνει στην Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, αποφασίσαμε ότι δεν θα υιοθετήσουμε αντιπαραδείγματα που σχετίζονταν με την ανοσία της αγέλης», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι στο Κίνημα Αλλαγής αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της οικονομίας για να ξεκινήσει και πάλι, πρέπει όμως η επιτροπή που λειτουργεί υπό τον κ. Τσιόδρα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών να συνεχίσει την επιστημονική της λειτουργία και τον μέχρι τώρα ρόλο της. «Ταυτόχρονα, πρέπει να αναβαθμιστεί η χρήση των διαγνωστικών τεστ και να υιοθετήσουμε τη χρήση τεστ αντισωμάτων, όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένως. Επιπρόσθετα δε τα συνεργεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πρέπει α πηγαίνουν σε σπίτια και να κάνουν ελέγχους», επεσήμανε.

Σχετικά με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων ο κ. Χρηστίδης παρατήρησε ότι εισακούστηκαν οι προβληματισμοί του Κινήματος Αλλαγής κι αναμένει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το πώς και πότε θα λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr