Νωρίτερα θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο – Παράταση χρονιάς μέχρι τέλη Ιουνίου

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα σχολικά λεωφορεία, τα ενοίκια των φοιτητών, τα χρήματα που έχουν δοθεί για εκδρομές, τα ιδιωτικά δίδακτρα
Δύο ειδήσεις, αν και ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες, “έκρυβε” σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ΟΡΕΝ. Η υπουργός Παιδείας μίλησε για παράταση της σχολικής χρονιάς, αλλά όχι πέραν του τέλους Ιουνίου και όχι για όλες τις βαθμίδες, ενώ για τη νέα σχολική χρονιά να περιμένουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα…

Από το Ινστιτούτο Παιδείας έχει ζητηθεί από το υπουργείο να δοθούν κατευθύνσεις για “την απολύτως αναγκαία ύλη που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές για να προαχθούν στην επόμενη τάξη”, είπε η κα. Κεραμέως, ενώ αναφερόμενη στα πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα καθώς αποδίδει “εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το 96% καλύπτεται, δεν καλύπτονται τα κλινικά εργαστήρια. Βασική μας προτεραιότητα είναι τα κλινικά εργαστήρια και πώς και πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εξαμήνου”.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα σχολικά λεωφορεία, τα ενοίκια των φοιτητών, τα χρήματα που έχουν δοθεί για εκδρομές, τα ιδιωτικά δίδακτρα κι όλα τα θέματα που αφορούν στο σύστημα της εκπαίδευσης.

Για το αν νοσήσει κάποιο παιδί από κορονοϊό “υπάρχει μέριμνα για επαναληπτικές (σ.σ.: πανελλήνιες) εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως υπάρχει ήδη”.

Για φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ενώ για τις εξετάσεις στα ξενόγλωσσα πτυχία τόνισε ότι “έχουν γίνει ανακοινώσεις ήδη από τους ίδιους τους οργανισμούς”.