Ξένες γλώσσες: Πείτε οριστικά «goodbye» στην εκμάθησή τους λόγω… Google – Η εφαρμογή που ανατρέπει όσα γνωρίζαμε

Ξένες γλώσσες: Τέλος στην εκμάθησή τους φαίνεται πως είναι ο σκοπός της Google τα τελευταία χρόνια, καθώς συνεχείς και διαφορετικές εφαρμογές, η μία μετά την άλλη, μοιάζουν να κάνουν την ερμηνεία ξένων γλωσσών «παιχνιδάκι». Ας γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα τη νέα εφαρμογή η οποία λειτουργεί ως διερμηνέας και θα κάνει «τσεκ-ιν».

Συγκεκριμένα, ο προσωπικός ψηφιακός βοηθός Google Assistant, με την τεχνητή νοημοσύνη του, βρίσκεται πια ενσωματωμένος σε περίπου ένα δισεκατομμύριο συσκευές παγκοσμίως, όπως έκανε γνωστό η Google στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας.

Το Google Assistant δίνει μάχη με τους άλλους «έξυπνους» εικονικούς βοηθούς (Amazon Alexa, Apple Siri, Microsoft Cortana) για διεθνή επικράτηση. Μεταξύ άλλων, έχει εγκατασταθεί σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και iOS, στο Google Home Hub, σε «έξυπνα» ηχεία όπως τα Google Home και σε άλλες «έξυπνες» συσκευές (τηλεοράσεις, ακουστικά, ρολόγια κ.α.).

To Google Assistant είναι πλέον διαθέσιμο σε 30 γλώσσες και σε 80 χώρες, από μόνο οκτώ γλώσσες και 14 χώρες το 2017. Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την εταιρεία, οι ενεργοί χρήστες του ψηφιακού βοηθού έχουν τετραπλασιαστεί μέσα σε ένα έτος. Η εταιρεία παρουσίασε την Τρίτη στην έκθεση CES νέες δυνατότητες του Google Assistant, που βοηθούν τους χρήστες στη δουλειά τους και στα επαγγελματικά ταξίδια τους. Η τελευταία έκδοση του βοηθού, χάρη στη νέα δυνατότητα διερμηνείας Interpreter Mode που θα είναι διαθέσιμη σε λίγες εβδομάδες, θα μπορεί να λειτουργήσει ως διερμηνέας δεκάδων ξένων γλωσσών, παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο φωνητική και γραπτή μετάφραση, βοηθώντας τον χρήστη έτσι να προσανατολιστεί και να δραστηριοποιηθεί σε μια ξένη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: pexels