Ξέσπασμα Καπουτζίδη στο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» με τραγούδι για το bullying: «Ήμουν ένα παιδί διαφορετικό» (vid)

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε τελευταίος για το τραγούδι του 15χρόνου, Γιώργου Θωμόπουλου, αλλά τα όσα του έκαναν έμπαιναν …

Ο Γιώργος Θωμόπουλος από την Πάτρα εμφανίστηκε στην «Ελλάδα έχεις ταλέντο» για να πει ένα ραπ τραγούδι για τον εκφοβισμό, που προκάλεσε την έκρηξη του Γιώργου Καπουτζίδη …

Ο κριτής του talent show μίλησε τελευταίος, αλλά ό, τι λέει αγγίξει ευαίσθητα κορδόνια, καθώς αναγνώρισε πως και αυτός θα μπορούσε να βρεθεί στο ρόλο του θύματος, αλλά έχασε επειδή είχε ισχυρή προσωπικότητα.

«Ήρθες εδώ και είπατε ένα τραγούδι για το εκφοβισμό που γίνεται στο σχολείο και το οποίο έχει λίγο σαν λεξούλα και δεν το έχουμε αναλύσει ποτέ. Και έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν γονείς, οι οποίοι ντρέπονται επειδή το παιδί τους είναι πολύ χοντρό ή επειδή το παιδί τους είναι γκέι, επειδή το αγόρι τους είναι θηλυκό ή το κορίτσι τους είναι πιο ανδρείκελο. Δεν είμαστε, οι γονείς αυτών των παιδιών που ασκούν εκφοβισμό στα αδύναμα παιδιά, δεν ντρέπονται; Γιατί θα έπρεπε να ασήμαντο.

Φέρνεις ένα παιδί στο κόσμο και δεν ασχολείσαι με το πώς θα το στείλεις στο σχολείο; Δεν θα σας πει “αγόρι μου ή κορίτσι μου, δεν θα επέλθει ποτέ και δεν θα επηρεάσει ποτέ και ποτέ δεν θα κάνεις κακό σε ένα παιδί γιατί σου φαίνεται διαφορετικό, πιο αδύναμο” ή δεν ξέρω τι; Θα έπρεπε να ντρέσει αυτοί οι γονείς. Και θα έπρεπε να ακούσουν αυτό το τραγούδι και θα έπρεπε να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Και θα έπρεπε να πει στους μαθητές τους ότι τα άλλα παιδιά στο σχολείο οφείλουν να τα σέβουν.

Έχω ακούσει κάτι νεφώσεις του στυλ “αυτό το παιδί έχει δύο άντρες για γονείς ή δύο γυναίκες για γονείς! Και θα περάσει δύσκολα στο σχολείο “. Και ποια είναι η λύση; Να μην το στείλουμε στο σχολείο; Η λύση είναι οι γονείς των άλλων παιδιών να καταλάβουν τα παιδιά τους και να τους πουν ότι «ο μικρός Γιωργάκης ή το μικρό Κατερίνα δεν θα τους ενοχλεί ποτέ γιατί σου φαίνεται περίεργο που έχει δύο πατέρες ή δύο μαμάδες».

Είμαι φορτισμένος γιατί θεωρώ ότι είναι ένα κακοποιό αυτής της κοινωνίας. Έχουν γίνει δολοφονίες και οι βαφτιζούν αυτοκτονίες. Έχουν γίνει αυτοκτονίες και τα κρύβουμε και λέμε ότι κάπου γλιμίσαμε. Λοιπόν, εγώ είμαι ένα παιδί διαφορετικό που, ωστόσο, δεν είχα υποστεί εκφοβισμό. Είχα μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και δεν μπορώ να ασκήσω κάποιον εκφοβισμό.

Ωστόσο, υπάρχουν παιδιά που έχουν περάσει αυτή την κατάσταση και εξακολουθούν να το περνάνε. Το τραγούδι αυτό που γράφτηκε είναι πάρα πολύ σημαντικό, πρέπει να ακουστεί, να το ακούσουν οι γονείς αυτών των παιδιών που ασκούν εκφοβισμό. Να ‘σαι καλά αγόρι μου », είπε και πήρε το Golden Buzzer.

Πηγή: gazzetta.gr